man

Scheer je schaamhaar

Het lijkt wel of er een taboe rust op het schaamhaar scheren maar dat is helemaal niet nodig, want waarom zou jij je schaamhaar niet scheren? Het is toch ook veel hygiënischer. Hier hoeft dus zeker geen taboe op te rusten. Dames doen het in de meeste gevallen allemaal. Hun scheren niet alleen het schaamhaar maar ook de benen en de oksels. Waarom zou een man dan alleen zijn baardhaar mogen scheren? Wij denken dat het scheren van schaamhaar voor mannen en vrouwen is en zetten alles wat je moet weten voor je op een rijtje.

Wat vinden vrouwen van schaamhaar?

Er is een onderzoek gedaan naar wat vrouwen vinden van schaamhaar bij een man. De meningen zijn nogal verdeeld. Zo vindt de een dat er best schaamhaar aanwezig mag zijn als het maar geen verwilderde bos is. Er zijn ook vrouwen die zeggen dat het absoluut glad moet zijn maar dan moeten ze de rest van het haar op het lichaam ook gaan scheren. Alleen schaamhaar scheren en de oksels en benen laten zitten vinden sommige dames nogal vreemd. Weet jij nog niet of jij je schaamhaar wilt gaan scheren dan kun je dit misschien overleggen binnen je relatie. Op deze manier voorkom je eventuele misverstanden.

Schaamhaar trimmen

Schaamhaar scheren met een scheermes kan eigenlijk prima maar je kunt er ook voor kiezen je schaamhaar te trimmen met een trimmer. Deze mogelijkheid is niet eens zo gek meer en daarbij zie jij er ook van onder gewoon verzorgt uit. Met een trimmer kun je eenvoudig schaamhaar scheren. Het spaart je tijd en geld. De scheermesjes die je steeds moet kopen en vervangen zijn alleen maar duur terwijl een trimmer juist in aanschaf een beetje prijzig kan zijn, maar deze prijs betaald zich snel en gemakkelijk terug.

Je eigen lengte bepalen

Door gebruik te maken van een trimmer kun jij je schaamhaar zo lang en zo kort scheren als jij zelf wilt. Je kunt een trimmer in veel gevallen zowel droog als nat gebruiken. Hierbij hoef je geen scheerschuim te gebruiken. Met een scheermes wordt toch alles in één keer glad en met een trimmer heb je zelf de regie in handen. Je hoeft alleen maar een beetje voorzichtig heen en weer te gaan en je hebt het perfecte resultaat.

Wondjes en huidirritatie

Het schaamhaar scheren met een scheermesje kan je nogal vervelende wondjes en huidirritatie opleveren. Je snijdt jezelf erg gemakkelijk met een scheermesje maar in tegenstelling tot de trimmer zou je wel hele gekke capriolen uit moeten halen wil jij jezelf snijden. Eigenlijk is dit vrijwel uitgesloten. De huidirritatie, zoals bultjes en jeuk na het scheren zullen ook aanzienlijk minder erg zijn als je een trimmer of scheerapparaat gebruikt. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je met een trimmer veel beter af bent dan met een normaal scheermesjes. Er zitten nu eenmaal veel meer voordelen aan het gebruik van een trimmer maar als jij helemaal weg bent van een scheermesje moet je deze natuurlijk gewoon gebruiken. Let wel op dat je dan altijd helemaal gladgeschoren bent en ook eens vaker moet scheren dan met een trimmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *