Hoe vind je de beste thuiszorg organisatie

We krijgen er vroeg of laat bijna allemaal mee te maken. Of het nu gaat omdat je zelf hulp nodig hebt in huis na een ziekenhuisbezoek. Of omdat je vader of moeder hulp nodig heeft bij de dagelijkse klusjes. 

Dan begint een zoektocht naar de juiste organisatie om bijvoorbeeld ouderenzorg in het Westland te geven. Maar hoe weet je nu welke thuiszorgorganisatie bij jouw situatie en wensen aansluit?

Achteraf weet je pas zeker of je de juiste keuze hebt gemaakt. Maar je kunt wel een aantal tips volgen waarmee je de juiste thuiszorgorganisatie kunt selecteren.

Neem je tijd voor een goed beeld

Ga niet overhaast te werk in je zoektocht maar neem je tijd. Het is best een belangrijke beslissing die je gaat nemen. Want er komt wel iemand bij jou of bij jouw familielid in huis. En dan wil je wel zeker weten dat je te maken hebt met een thuiszorg die betrouwbaar en goed georganiseerd is.

Verder is het goed om een aantal gesprekken te voeren met de organisatie waar je keuze op lijkt te gaan vallen. Want hoe vaker je iemand spreekt, hoe beter het beeld is dat je krijgt van hem of haar. 

Maak duidelijke afspraken

Hoewel dit een inkoppertje lijkt, zijn er genoeg mensen die bij aanvang van de thuiszorg niet weten wat er nu precies gaat gebeuren en/of wat er is afgesproken. 

Zorg daarom dat je uitgebreid contact hebt gehad met de persoon die de intake doet en het zorgplan gaat schrijven. Hij of zij kan je precies vertellen wat er gaat gebeuren, wanneer en door wie. 

Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Kijk in de eigen regio

Zelf kom ik uit Naaldwijk. En als ik nu opzoek ga naar thuiszorg in Naaldwijk, dan ga ik dat zeker doen in deze regio. Ik wil namelijk iemand over de vloer die Westlanders begrijpt. 

Hoewel dat natuurlijk voor iedereen anders is. Een ander wil juist iemand die NIET uit het Westland komt. Omdat hij of zij geen bekende wil tegenkomen of roddels wil vooorkomen. 

Kleinschalig vs een grote organisatie 

Dit is minder een tip maar meer een persoonlijke mening. Ik kies in dit soort situaties altijd voor een kleinschalige organisaties met korte lijntjes. Zodat je minder risico loopt om van het kastje naar de muur te worden gestuurd. 

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist een grote organisatie prettig vindt. Vaak zijn ze wat professioneler georganiseerd en is het personeelsbestand wat groter waardoor het kan zijn dat je sneller de zorg krijgt aangeboden die je nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *