Drie tips om gezond te blijven bij al dat thuis werken!

Doordat het coronavirus zich als een olievlek over de wereld verspreide gingen steeds meer landen, inclusief Nederland, noodgedwongen in lockdown. Om bedrijven en organisaties door te laten draaien werd het thuiswerken geïntroduceerd. Veel bedrijven waren tenslotte al digitaal georganiseerd en dan maakt het niet meer zo veel uit of je nou op kantoor zit, of thuis aan de eettafel.

Toch kleeft er wel een nadeel aan deze trend. Veel mensen hebben moeite om zowel mentaal als fysiek gezond te blijven, nu ze de hele dag thuis zitten. Je mist je loopje, je praatje, en misschien wel de gezonde voeding op werk. Daarom hebben we drie tips uitgewerkt die jou kunnen helpen om fris en fruitig te blijven tijdens de lockdown! Alvast een kleine bonustip. Twijfel je over je gezondheid en loop je rond met vage klachten? Overweeg dan eens een medische zelftest te doen van Yours Health Test om precies te achterhalen wat er aan de hand is. Zo kun je nog gerichter je leefpatroon aanpassen of naar de juiste arts stappen om zo je gezondheid te verbeteren.

Zorg dat je voldoende drinkt

Dat gezond eten belangrijk is, dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Voldoende drinken wordt helaas nog vaak over het hoofd gezien. Door genoeg te drinken voorkom je uitdroging, wat de kans verkleint op constipatie en zelfs stemmingswisselingen. Heel belangrijk dus! Zorg er daarnaast voor dat je suikerhoudende dranken mijdt. Het beste drink je gewoon water, afgewisseld met een kop koffie of thee.

Maak elke dag een ommetje

Bewegen is en blijft ontzettend belangrijk. Zelfs als je voorheen op een kantoor werkte dan is de kans groot dat je toen meer bewoog dan nu. Je had immers dagelijks je loopje naar het koffiezetapparaat, die andere afdeling of de meeting-room. Nu gebeuren al deze activiteiten op een paar vierkante meter, en kom je niet meer van je stoel af. Forceer jezelf daarom om elke dag een wandelingetje te maken. Een half uurtje lopen per dag verkleint de kans of mentale en fysieke problemen al drastisch. Doen!

Zoek een balans tussen werk en privé

Tot slot raden we aan om een duidelijke grens te trekken tussen werk en privé. We realiseren ons echter wel dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Beide spelen zich nu immers af in dezelfde ruimtes. Probeer daarom duidelijke grenzen te trekken en deze ook te communiceren met je medebewoners (man/vrouw en kinderen). Neem jezelf een eindtijd door tot wanneer je werkt, en vraag andere dan om je niet te storen. Is deze eindtijd bereikt? Klap dan ook echt je laptop dicht en ga socializen. Zo gaat je lichaam ook in de ruststand en kun je het werk loslaten, wat belangrijk is om stress gerelateerde klachten te voorkomen.

Dat was hem alweer! Hopelijk lukt het je om deze tips in de praktijk te brengen en zo je gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Je zult er uiteindelijk alleen maar plezier van hebben. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *