Handige informatie over de basisverzekering

Iedereen is wel bekend met de basisverzekering. Tot je 18e was het gratis, daarna moest je er voor gaan betalen, en ieder jaar zijn er weer reclamespotjes op televisie om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of om hem aan te passen. Maar wat houdt de basisverzekering eigenlijk in? Hieronder volgen de belangrijkste aspecten en waar je op moet letten bij het afsluiten van je volgende zorgverzekering!

Wat is het eigenlijk?

Heel simpel: een verzekering voor basiszorg, zoals de tandarts, huisarts of ziekenhuis bezoeken. Iedere Nederland is verplicht om er een te hebben. De overheid bepaalt welke kosten en vergoedingen onder dit pakket vallen.

Hoeveel kost het?

Dat verschilt per zorgverzekeraar en aan jouw persoonlijke situatie. Als je bijvoorbeeld een hoog eigen risico hebt, dan betaal je uiteindelijk minder premie. Andersom geldt dus dat je meer betaalt. 

Welke zorg valt er onder?

Voor iedere leeftijdsgroep valt verschillende zorg onder deze verzekering. Tot en met 21 jaar worden anticonceptiemiddelen vergoed, risicogroepen krijgen de griepprik vergoed, maar ook voor mensen in dezelfde situaties: er bestaat een stoppen met roken programma en bijvoorbeeld hulp bij afvallen. Er wordt meer vergoed dan je wellicht zou denken! 

Ieder jaar veranderen jouw zorgwensen- en situaties. Wellicht is het tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het kan geen kwaad om de opties en verschillen te bekijken door middel van vergelijken. Tegenwoordig kan dat heel makkelijk online! Het puzzelwerk is al voor je gedaan: het enige wat jij hoeft te doen is een klik op de muis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *