Vergoedingen in de zorgverzekering

Ieder jaar komt weer het moment dat je een keuze moet maken: blijf ik bij mijn huidige verzekeraar, of stap ik over? Best een lastige keuze, aangezien je natuurlijk nooit van te voren kan weten welke extra of specifieke zorg je dat jaar nodig gaat hebben. Het is dus goed om te weten welke vergoedingen er standaard in een zorgverzekering zitten, en welke je er extra bij moet nemen en in welke situatie. Handig om te weten dus waar je op moet letten!

Constante extra zorg

Maak je veel gebruik van extra zorg of steeds terugkerende zorg? Bijvoorbeeld tandarts, logopedie, of fysio? Dit wordt meestal niet of nauwelijks vergoedt in de basisverzekering. Let wel even goed op of de vergoedingen opwegen tegen de zorgpremie die je betaalt. Soms is dit tientallen extra per maand, terwijl als je er ‘’los’’ voor betaalt het vaak veel minder is. Even een rekensom maken dus! 

Je eigen risico

Er is hier lange tijd veel over te doen geweest, maar er zijn twee soorten eigen risico’s in Nederland: een verplichte van 385 euro en de andere die op te hogen is tot en met 885 euro. Check goed welke zorg je echt nodig denkt te hebben, en verhoog hiermee, als het het financieel toelaat, je eigen risico, zo wordt je premie lager en heb je meer geld over voor leuke dingen! 

Het is belangrijk om te kijken naar jouw huidige ziektekosten- en gebruiken, en ook naar wat er vergoedt wordt. Zo kan je goed overwegen wat je nodig hebt. Check Zorgkiezer om de verschillende ziektekostenverzekeringen te vergelijken en beslis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *