Een diabetes tasje redt levens

Als je als diabetespatiënt vaak jouw spullen mee moet nemen is een diabetes tasje geen overbodige luxe. Het leven met diabetes is vaak al zwaar genoeg en je moet er niet halverwege achter komen dat er iets van je medicijnen ontbreekt. Het tasje kun je eenvoudig bij verschillende plaatsen aanschaffen, waaronder ook Diacé. En de tasjes zijn nog een hippe accessoire ook. Maar wat voor opties heb je en waarom is het zo belangrijk om een tasje bij de hand te hebben? Onderstaande informatie laat jou de antwoorden op deze vragen zien.

Een diabetes tasje voegt alle spullen samen

Een diabetes tasje kan jouw leven in een keer veranderen. Als je onderweg bent, wil je namelijk wel dat je al jouw spullen bij je hebt voor een volgende prik. Denk daarbij aan de glucosemeter, de pomp en wat extra druivensuiker. Deze losse onderdelen worden al snel vergeten, maar niet als je een tasje in jouw bezit hebt. Hierin heb je namelijk alles bij elkaar zitten, zodat je het er alleen nog maar bij hoeft te pakken. Het geeft jouw spullen tevens een leukere uitstraling, waardoor je niet meer met saai apparatuur rondloopt.

Voor alle spullen een apart vak

Alle apparatuur dat je nodig hebt om je bloedsuiker te kunnen meten ziet er vaak niet leuk uit. Toch zijn ze essentieel gedurende de dag. Een diabetes tasje houdt alles bij elkaar. Je hebt een vak voor alle meet- en testapparatuur en bijvoorbeeld naalden en teststrips, maar ook een vak om de injectiepennen koel in te bewaren. De isolerende voering zorgt er daarbij voor dat de temperatuur in de tas niet verandert, waardoor de injectiepennen ook niet verkeerd kunnen gaan. Je kunt met een gerust hart een dag weggaan, terwijl je jezelf wel van alle medicatie en andere oplossingen kunt voorzien wanneer nodig.

Voor mannen en vrouwen verschillende modellen

Een diabetes tasje is daarbij in meerdere varianten te verkrijgen. Vrouwen willen immers met andere tassen rondlopen dan een man. Als vrouw zijnde kun je voor verschillende kleuren spijkerstof gaan, waaronder roze, lila en zwart. Ook bloemenprints en andere felle prints komen regelmatig voor. Tevens zijn er handtasjes beschikbaar, waardoor je niet meer met meerdere tassen rond hoeft te lopen. Je stopt jouw spullen namelijk allemaal in een tas en hebt hierdoor alles bij de hand bij iedere gelegenheid. Als man zijnde kun je ook voor spijkerstof gaan, maar heb je hierbij voornamelijk rugzakken en kleine tasjes beschikbaar in effen kleuren en modellen.

Leuke prints voor kinderen

Ook voor de kinderen is er altijd een diabetes tasje nodig. Kinderen hebben een rugzak bij zich bij schoolreisjes en andere uitstapjes, maar moeten daarbij wel alle mogelijkheden hebben om de bloedsuiker te kunnen meten. Deze tasjes komen altijd in verschillende prints, zodat het leuk blijft om het tasje mee te moeten nemen. Door een apart tasje aan te schaffen voor de apparatuur, zodat de spulletjes automatisch in de rugzak belanden en iedere dag moeiteloos gaat verlopen en er niets meer ontbreekt bij de schoolreisjes en schooldagen.

Vind diabetes tasjes, speciaal aangepast op de benodigdheden van iemand met Diabetes, op www.Diace.be!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *