Tips bij het stoppen met blowen

Blowen is het inhaleren van rook die cannabis bevat. Dit kan het roken van een joint zijn die met wiet (marihuana) of hasj (hasjiesj) is gevuld, maar bijvoorbeeld ook het roken van hasj via een waterpijp. Dit kan ervoor zorgen dat je high of stoned wordt. Stoned houdt in dat je loom, traag en/of duf wordt. High is dat je vrolijk, lacherig en/of onrustig wordt. Gebruik van wiet en hasj heeft echter ook een heleboel nadelen. Daarom hierbij 5 tips om te stoppen met blowen.

Motiveer jezelf om te stoppen met blowen

Stoppen met blowen is niet gemakkelijk. Vooral niet als het roken van jointjes al jarenlang een dagelijkse routine is. Het is een gewoonte geworden; een uitvlucht; een mentale verslaving. Als je wilt stoppen met blowen, moet je dus ook ECHT willen stoppen. Er moet een duidelijke argumentatie en beredenering achter zitten. Schrijf daarom eens op een velletje papier wat jouw beweegredenen zijn om te stoppen met blowen. Wat zijn voor jou de negatieve aspecten van wiet en hasj? Misschien dat je relatie eronder lijdt, dat je ouders het sterk afkeuren, dat je er lichamelijk klachten door aan ondervindt of dat je er financieel aan onderdoor gaat.

Stop gewoon met blowen!

Wiet en hasj zijn niet zwaar lichamelijk verslavend. Het kan echter wel een gewoonte worden, waardoor je toch verslaafd raakt aan blowen. Je hersenen raken gewend aan THC, maar als ze zonder komen te zitten kun je wel last krijgen van onrust, hoofdpijn en verminderde eetlust, maar deze symptomen zijn verwaarloosbaar. Bovendien gaan ze vanzelf over. Er is dus geen reden om niet direct te stoppen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *