Duwtje in de rug

Heb jij ook een lange bucketlist met dingen die je allemaal nog wilt doen in het leven? Hoe ouder je wordt, hoe vaker je bij leuke dingen denkt: ‘Dat doe ik later wel, als ik met pensioen ben.’ De periode in je leven dat je niet meer hoeft te werken. Geen dagelijkse verplichtingen meer. Alle tijd en ruimte om te doen wat je altijd al hebt willen doen. Misschien droom je al wel weg bij alles wat je nog gepland hebt staan. Toch is er een klein dingetje dat de meeste mensen vaak vergeten. De tijd dat je met pensioen gaat, ben je ook weer een stuk ouder. En ouderdom komt in veel gevallen met gebreken. Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat je moeite gaat krijgen met lopen. Of in ieder geval met lange afstanden lopen. Daar gaan al die leuke uitjes die je bedacht had…

Zelfstandigheid inleveren

Het grote probleem van minder goed of minder ver kunnen lopen, is dat dit ten koste gaat van je zelfstandigheid. Als kind komen we al vrij snel in de fase waarin we alles zelf willen doen. En als je het eenmaal zelf kunt, is het een hele stap om toe te moeten geven dat het eigenlijk niet meer gaat. Je wilt wel graag naar die kerstmarkt. Maar een hele dag slenteren, dat houd je gewoon niet meer vol. Wist je dat een rollator dan een mooie uitkomst zou kunnen zijn. Het zorgt ervoor dat je stabiel loopt, want je kunt jezelf vasthouden. En ben je halverwege moe, dan gebruik je de rollator gewoon als een stoeltje om op uit te rusten. Handig en multifunctioneel.

Als lopen echt niet meer gaat

Toch kan er een moment komen dat zelfs kleine stukjes lopen met een rollator eigenlijk al teveel gevraagd is. Jij wilt nog wel, maar je benen werken niet meer mee. Weet dan dat er bij veel evenementen ook rekening gehouden wordt met rolstoel gebruikers. Je hoeft je daardoor dus niet tegen te laten houden om ergens heen te gaan. Het enige dat je dan waarschijnlijk wel nodig hebt, is een begeleider die jou een duwtje in je rug wil geven. Het duwen van een rolstoel hoeft ook helemaal niet zwaar te zijn als je een goede rolstoel hebt aangeschaft. En als extra bonus kun je jouw tassen met leuke nieuwe kerstspulletjes ook nog eens aan de handvatten hangen. Dat scheelt weer in het tillen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *