Kind met extra liefde

Als ouder houd je onvoorwaardelijk van je kind. Dat kleine hummeltje. Jouw eigen vlees en bloed. Daar doe je alles voor. Dat is niet anders wanneer blijkt dat jij een zorgenkindje hebt. Een kind met een aandoening waardoor hij of zij niet gewoon mee kan doen in onze maatschappij. Wij zijn nou eenmaal gericht op gemiddelden en kinderen met een aandoening halen moeilijker dit gemiddelde. Maar dat wil zeker niet zeggen dat ze minder goed, minder leuk of minder lief zijn. Sterker nog, grote kans dat je van deze kinderen meer liefde krijgt. Ze zijn aanhankelijker maar vaak ook extra goed in knuffelen. Ze zijn er beter in om ouders te laten zien wat echt belangrijk is in het leven. Hoe je, ondanks alles, volop kunt genieten en je kunt verwonderen over dagelijkse dingen in het leven. 

Later als ze groot zijn

Wat wil je later worden als je groot bent? Of je als kind nou een beperking hebt of niet, ze dromen allemaal ergens van. Of ze nu bakker of prinses willen worden, ze willen zich allemaal ontwikkelen. Laten zien wat ze in hun mars hebben. Gezien worden en goed genoeg zijn. Waar je als ouder van een kind zonder beperking een redelijk zorgeloze toekomst voor je kinderen kunt dromen, zul je als ouder van een kind met een beperking wel wat extra zorgen hebben. Want hoe ga je dat doen als je kind eenmaal volwassen is? En vooral: hoe ga je dat doen als je zelf hulpbehoevend wordt of zelfs overlijdt? Wie zorgt er dan elke dag voor jouw kind om ze te helpen met alle uitdagingen die ze tegenkomen? Ook al is er een broer of een zus in het gezin, je kunt niet alle zorg op hen afschuiven. Zij willen ook hun eigen leven opbouwen en niet vastzitten aan de zorgen voor hun broertje of zusje. 

Zelfstandig wonen

Gelukkig is de zorg erg vooruitstrevend en zijn er steeds nieuwe mogelijkheden bedacht. Zo zijn er voldoende woonvormen waar 24 uurs zorg geboden wordt aan de bewoners. En die zijn overal in het land te vinden. Van woonbegeleiding Zwolle tot aan begeleid wonen in het zuidelijkste puntje van Limburg. Met bij elke groep woningen voldoende zorgprofessionals die jouw zorgenkindje overal bij kunnen helpen. Bovenal steunen ze jouw kind om zo zelfstandig mogelijk te worden. Misschien wel zelf koken, onder begeleiding. Kun je de rollen een keer omdraaien en bij je kind thuis gaan eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *