Stoppen met roken? Wellicht is een e-smoker iets voor jou

Nu de gevaren van roken algemeen bekend zijn proberen steeds meer mensen te stoppen met deze slechte gewoonte. Echter is stoppen met roken niet eenvoudig. Veel mensen houden het maar een kleine tijd vol, maar zwichten uiteindelijk toch weer voor het gevoel en de gewoonte van het roken. De E-sigaret of elektronische sigaret kan een welkom hulpmiddel zijn in de strijd tegen de sigaretten. In dit artikel lees je meer over wat een e-sigaret precies is, hoe die werkt, waarom een e-sigaret helpt bij het stoppen met roken en wat de verschillen zijn tussen een e-smoker en een normale sigaret.

Wat is een e-smoker precies en hoe werkt hij?

Een elektronische sigaret is een sigaret die geen gebruik maakt van tabak. In plaats daarvan maakt de elektronische sigaret gebruik van zogeheten e-liquids. E-liquids zijn vloeistoffen met een smaakje. Later zullen we wat dieper ingaan op de e-liquids. De vloeistof van de e-liquid stop je vervolgens in de elektronische sigaret. De sigaret verwarmt de e-liquid, waardoor de vloeistof verdampt. Deze damp kan men vervolgens inhaleren. Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende elektronische sigaretten op de markt te vinden. Ze zijn er in alle soorten, maten en prijzen. Over het algemeen geldt hoe duurder een elektronische sigaret is, hoe meer functies de sigaret heeft. Zo kun je met duurdere elektronische sigaretten bijvoorbeeld het voltage en dus de sterkte bepalen.

Verschillen elektronische sigaret en normale sigaret

Er zitten een aantal verschillen tussen de normale sigaret en de elektronische sigaret. Het grootste verschil hebben we al besproken. Zo maakt de normale sigaret gebruik van tabak en een elektronische sigaret maakt gebruik van een e-liquid. Doordat de elektronische sigaret geen gebruik maakt van tabak komen er geen schadelijk verbrandingsstoffen vrij. Denk aan teer en koolmonoxide. Daarnaast is de elektronische sigaret een stuk voordeliger. Je schaft deze 1 keer aan en hoeft vervolgens alleen nog liquids aan te schaffen. Met deze liquids kun je soms wel 2 weken doen. Veel liquids zijn niet duurder dan 1 pakje sigaretten.

Hoe kunnen elektronische sigaretten helpen bij het stoppen met roken?

Elektronische sigaretten kunnen een goed hulpmiddel zijn bij het stoppen met roken. Je kunt de liquids namelijk verkrijgen met verschillende mate aan nicotine. Zo kun je zelf bepalen hoeveel nicotine je binnenkrijgt. Het voordeel hiervan is dat je de nicotine inname langzaam kunt afbouwen door liquids te gebruiken met steeds wat minder nicotine. Op een gegeven moment heb je helemaal geen nicotine meer nodig. Daarnaast zijn de liquids ook nog in veel verschillende smaken te verkrijgen. Denk aan smaken als watermeloen en aardbei, maar ook smaken als Redbull en cola zijn te verkrijgen. Voor ieder wat wils dus. Als bijkomend voordeel is een elektronische sigaret veel minder schadelijk dan een normale sigaret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *