Hoe een app ouderen kan helpen

Ouderdom brengt soms moeilijkheden met zich mee bij dingen die ooit een tweede natuur waren. Veel ouderen hebben hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten, zoals vervoer, verzorging en koken. Hoewel het geweldig is om familie en vrienden te hebben die kunnen helpen, zijn ze soms niet beschikbaar wanneer dat nodig is. Dat is waar technologie kan helpen om de leemte op te vullen.

Er zijn een aantal apps beschikbaar die het leven van senioren kunnen vergemakkelijken door te helpen met zaken als vervoer, boodschappen doen en medicatieherinneringen. In deze blogpost kijken we naar drie van de populairste apps voor senioren en hoe ze het leven een beetje makkelijker kunnen maken.

  1. Apps voor het delen van ritten
    Voor veel senioren kan het een uitdaging zijn om zich te verplaatsen. Openbaar vervoer is misschien geen optie, en autorijden kan moeilijker worden naarmate je ouder wordt. Dat is waar apps voor het delen van ritten van pas kunnen komen. Uber, Waze en Lyft zijn twee van de meest populaire ride-sharing apps, en ze bieden een handige manier om zich te verplaatsen zonder te hoeven rijden. Met beide apps kun je met een paar tikken op je smartphone een rit aanvragen. U kunt zelfs van tevoren ritten plannen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het maken van last-minute afspraken. En omdat beide apps service bieden in de meeste grote Amerikaanse steden, is de kans groot dat je een rit vindt waar en wanneer je die nodig hebt.
  2. Apps voor boodschappen doen
    Als naar de supermarkt gaan een uitdaging is, zijn er een aantal apps die de supermarkt naar u brengen. Peapod is een populaire optie die boodschappen bij u thuis aflevert. Met Peapod kunt u online winkelen voor boodschappen van uw favoriete winkels en ze laten bezorgen op een tijdstip dat u uitkomt. De app biedt ook speciale functies voor senioren, zoals grotere afdrukopties en bestelgeschiedenis, zodat u uw gegevens niet bij elke bestelling opnieuw hoeft in te voeren. Safeway biedt ook online boodschappen bestellen en bezorgen in geselecteerde markten in het hele land. En als u liever uw eigen boodschappen doet, maar hulp nodig hebt om de boodschappen thuis te krijgen, kunt u Instacart gebruiken. Met Instacart kunt u winkelen bij uw favoriete winkels en iemand anders het zware werk voor u laten doen. De app is beschikbaar in de meeste grote Amerikaanse steden, dus de kans is groot dat het beschikbaar is waar je woont
  3. Medicatie Herinneringen
    Bijblijven met medicijnen kan voor iedereen een uitdaging zijn, maar het is vooral belangrijk voor senioren die dagelijks meerdere medicijnen gebruiken. Er zijn een aantal apps die hierbij kunnen helpen door herinneringen te geven wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen of een recept aan te vullen. Een van de populairste is Medisafe Medication Reminder & Pill Tracker, die beschikbaar is voor zowel iPhone- als Android-toestellen. Met Medisafe kunt u meerdere medicijnen bijhouden en voor elke medicatie herinneringen instellen, zodat u nooit meer vergeet uw pillen in te nemen. De app biedt ook nuttige informatie over elk medicijn, zoals doseringsinstructies en mogelijke bijwerkingen

Conclusie: Een app kan helpen bij veel dagelijkse taken die met de jaren moeilijker worden – je moet alleen weten welke je moet gebruiken! Apps voor het delen van ritten zoals Uber en Lyft bieden een handige manier om zich te verplaatsen zonder te hoeven rijden; terwijl boodschappenapps zoals Peapod het gemakkelijk maken om boodschappen aan huis te laten bezorgen zonder het huis te hoeven verlaten. En tot slot zijn apps voor medicatieherinneringen zoals Medisafe van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat u uw pillen altijd op tijd inneemt – geen zorgen meer dat u ze vergeet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *