Sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen

Sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen

De badkamer in zorginstellingen is vaak een ruimte waarin een ongeluk in een klein hoekje zit. Om veilig te kunnen wassen, douchen en badderen zijn sanitaire hulpmiddelen ontzettend belangrijk. Voorkom ongelukken in de badkamer binnen de zorginstelling door het gebruiken van sanitaire hulpmiddelen.

De badkamer is een ruime waarin de tegels vaak vochtig worden, hierdoor ontstaat er slipgevaar tijdens en na het douchen of badderen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen om vervelende ongelukken in de badkamer te voorkomen. Hieronder hebben we een aantal mogelijke sanitaire hulpmiddelen voor je verzameld.

Douchestang

Gaat het douchen steeds moeizamer, maar heeft de zorgvrager alleen wat extra ondersteuning nodig tijdens het douchen? Dan is een douchestang aan de wand een ideaal hulpmiddel voor extra houvast. Dit verkleint de kans op uitglijden onder de douche. Douchestangen kunnen ook bij het toilet geplaatst worden.

Douchezitje

Een handig hulpmiddel om zorgvragers veiliger te kunnen (laten) douchen is een douchezitje. Zo’n zitje is vaak gemaakt van kunststof en kan voordelig aan de muur gemonteerd worden. Kunststof is als materiaal goed bestand tegen het vocht in de ruimte en kan gemakkelijk ingeklapt worden, waardoor het geen ruimte in beslag neemt als deze niet gebruikt wordt. Om veilig te kunnen zitten tijdens het douchen is een douchezitje hét ideale hulpmiddel.

Douchebrancard

Met een douchebrancard kunnen zorgvragers horizontaal onder de douche gewassen worden. Voor zorgvragers die slecht mobiel zijn is een douchebrancard hét hulpmiddel om toch te kunnen douchen. Douchebrancard(s) nodig? Bekijk dan eens het assortiment douchebrancards van Sani Assist.

Antislipmatten

Een voordelig hulpmiddel dat zorgt voor extra veiligheid in de badkamer zijn antislipmatten. Dit zijn matten die zorgen voor extra grip op de vochtige, gladde badkamervloer. Door een antislipmat in de douche, op de tegelvloer of in bad zorg je voor extra veiligheid.

Instapbaden

Om zorgvragers veilig in bad te kunnen wassen zijn instapbaden ideaal. Een instapbad wordt ook wel inloopbad genoemd en is dé ideale oplossing om zorgvragers veilig te kunnen badderen.

Op zoek naar sanitaire hulpmiddelen? Kijk eens in het assortiment van Sani Assist. Dé leverancier voor sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *