Dit zijn de voordelen adaptogenen

In de westerse cultuur is de naam van adaptogenen nog vrij onbekend. In de Chinese traditionele geneeskunde en andere oosterse landen wordt er al meer dan duizend jaar gebruik gemaakt van dit wondermiddel. Tegenwoordig beginnen de wetenschappers in het westen ook steeds meer onderzoek te doen naar de werking van deze stoffen. Adaptogenen zouden veel positieve invloeden hebben op het menselijk lichaam en deze tijdens het dagelijks leven ondersteunen. In dit artikel wordt uitgelegd wat adaptogenen zijn en welke voordelen deze stof brengt!

Wat zijn adaptogenen eigenlijk en wat zijn voordelen adaptogenen

Adaptogenen zijn stoffen of kruiden die zorgen voor meer balans in het menselijk lichaam en de mentale en fysieke weerbaarheid versterken. Dit zijn niet de enige positieve effecten van deze kruiden. Een voorbeeld een adaptogeen is bijvoorbeeld ginseng, een van de krachtigste wondermiddelen die volgens de Chinese cultuur alles geneest. De adaptogenen zouden de hersenen stimuleren en helpen bij verminderde weerstand. Kortom, dit wondermiddel zou overal goed voor moeten zijn. Er zijn heel veel verschillende adaptogenen te vinden in supermarkten en gerechten in het dagelijks leven.

Adaptogenen worden gevonden in kruiden, planten, wortels en paddenstoelen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld kurkuma, saffraan maar ook zoethout of blauwe monnikskap. Elke soort adaptogeen heeft wel een ander voordeel. Zo zorgen de kruiden van ginseng ervoor dat de mentale weerbaarheid wordt verhoogd en ondersteunt het lichaam tijdens stress en mentale vermoeidheid. Het kruid maca verhoogt mentale vitaliteit en rozenwortel helpt tegen acute stress en heeft gunstige invloeden op de spijsvertering en het zenuwstelsel. Dit zijn enkele voordelen adaptogenen

Adaptogenen regelen de cholesterol in het menselijk lichaam. Deze stof wordt aangemaakt als je stress hebt. Door de niveaus van cholesterol te stabiliseren wordt de weerstand tegen stress een stuk beter en is er minder kans op negatieve effecten voor je gezondheid. Ook stimuleert de stof de hersenen. Chinese en Koreaanse ginseng zou het middel zijn tegen vermoeidheid en zorgen voor meer focus, energie en werkgeheugen. Er zijn heel veel voordelen die adaptogenen bieden. Wil je leren over de voordelen en supplementen kopen die deze adaptogenen bevatten? Op de website van Benfida wordt informatie over adaptogenen gegeven en kan je supplementen kopen die je lichaam ondersteunen. 

Supplementen met Adaptogenen

Adaptogenen hebben dus veel voordelen. Toch is het verstandig om ze met mate te nemen. Overdrijf niet met het gebruik van supplementen en het innemen van deze stof. Een overdosis kan negatieve resultaten hebben zoals slaapstoornissen of nervositeit. Sommige mensen hebben ook niet eens deze supplementen nodig. Voordat je een eetpatroon gaat veranderen is het altijd verstandig om dit te bespreken met een arts of dokter. 

Op de website van Benfida kan je supplementen kopen die deze adaptogenen bevatten. Deze supplementen komen in de vorm van capsules of poeder en hebben een hoge concentratie van adaptogenen. Zo kan je gemakkelijk deze stof voldoende binnenkrijgen zonder het te verwerken in een gerecht of een thee. Deze supplementen bieden een goede toevoeging aan het dagelijks leven en zorgen voor een goed immuunsysteem en een optimale gezondheid. Lees hier meer over Benfida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *