PRP behandeling, wat is het en wat kan het?

Vaak wordt onterecht gedacht dat haarverlies alleen bij ouderdom optreedt. Naar jarenlange studies, zoals ook alle ophelderende wetenschappelijke onderzoeken, blijkt dat zowel vrouwen als mannen even vatbaar zijn voor het fenomeen “waar is mijn haar?’ Kortom, hebben alle studies bewezen dat haarverlies geen onderscheid maakt qua leeftijd en/of gender. Er zijn diverse opties om deze issue te tackelen: Voeding, beweging waarbij de ultieme oplossing blijkt een PRP behandeling te zijn.

Een goed uitgevoerde PRP behandeling brengt alleen goed nieuws: a new me met een compleet nieuw zelfbeeld en bewustzijn. Wat geeft jou als mens meer aan zelfvertrouwen dan een naar jouw maatstaven goed uiterlijk? Of het jouw huid, kleding of haar is? Als jij je goed voelt, straal jij dit ook uit. Een PRP behandeling kan je helpen met deze wens. Om te beginnen, en er is maar een woord voor nodig: een fantastische oplossing! Maar hoe werkt het?

Maar wat is eenPRP behandelingdan?

Platelet Rich Plasma, dus plaatjesrijk plasma (PRP), is compleet alles wat jouw eigen lijf al aanmaakt…maar nu nog op de juiste plek te brengen is het doel. Een kleine bloedafname, welk daarnaar door een centrifuge wordt gescheiden in jouw eigen bloedplasma, is het begin. Daarnaar wordt het zojuist gewonnen en lichaamseigen PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in jouw hoofdhuid geïnjecteerd. Dit vooral op zones waarbij de nalatende haargroei van toepassing is, cq waar jouw haar niet naar jouw wensen is omdat het te dun is of compleet verdwijnt.

Een gemiddelde behandeling vraagt om 4 behandelingen, gevolgd door minimaal 2 weken pauze. Voor een goed uitgevoerde PRP behandelingzijn 4 behandelingen te allen tijde de uitgangsbasis om een goed resultaat te behalen. Het resultaat is ook naar twee maanden nog niet naar wens zichtbaar, maar wel alvast een succes te beoordelen. Als alles naar wens verloopt en de resultaten in deze naar tevredenheid zijn, is het algemene advies om deze PRP behandeling minimaal 1 keer, maar liefst 2 keer te herhalen.

Wat kan het voor jou betekenen?

Om te beginnen verbeteren wij met deze PRP behandeling de bloedsomloop van jouw bestaande haarzakjes en follikels, cq stimuleren wij hiermee de stimulans van jouw haarfollikel. Daarmee maken wij dan ook jouw huidige haarzakjes gezond, peppen deze op en geven kracht aan de algehele haargroei. Er is veel mogelijk en je hebt hierin dus veel keuze in. Dit kan er soms voor zorgen dat de keuze lastig wordt voor je. Je kan een onderzoek starten en aan de hand hiervan de keuze maken voor een behandeling.

Je wilt voorkomen dat je een slechte beslissing neemt en om dit te voorkomen is het handig om kennis te hebben. Deze kennis kan je vergaren op het internet of via andere manieren. Je kan ook altijd in gesprek gaan met de diverse partijen om zo advies te krijgen betreft de mogelijkheden. Als je deze kennis in huis hebt gehaald dan kan je met een gerust gevoel je behandeling ondergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *